top of page

CHRISTMAS PRESENTS


De tijd van eten en drinken, warmte, gezelligheid en muziek komt er weer aan. Dan heb ik het natuurlijk over kerst!

Ik vind kerst de leukste tijd van het jaar en kijk er dan ook lang naar uit. Het samen zijn van familie en de kerstmuziek is gewoon iets wat mij erg gelukkig maakt. Het samen vieren van kerst is, in mijn ogen, erg gezellig en het is een standaard iets binnen mijn familie. Maar wat er dan ook bij hoort, zijn de cadeautjes voor elkaar! Iets wat elk jaar toch lastig blijft, is het vinden van een leuk en origineel cadeau.

Vandaar een paar cadeau ideetjes voor jullie!

1. Zelfgemaakt

Een zelfgemaakt cadeautje moet toch echt op nummer 1. Een zelfgemaakt cadeau is altijd origineel en het laat zien dat je echt de moeite hebt genomen voor deze persoon. Een voorbeeld van een zelfgemaakt cadeautje is zelfgemaakte drank, eten of iets qua decoratie voor in iemand kamer of huis.

2. Chocola

Iedereen houdt van chocola, of het nou wit, melk of puur is! Denk bijvoorbeeld aan een kerstman van chocola of allerlei verschillende smaken bij elkaar. Rond deze tijd van het jaar is er genoeg chocola te vinden, dus dit cadeautje is makkelijk en heel lekker!

Check wel, voordat je iets koopt, of iemand niet allergisch is voor bepaalde dingen, denk bijvoorbeeld aan notenallergie etcetera.

3. Foto

Wil je een meer persoonlijk cadeau? Ga dan voor iets met een of meerdere foto's. Een fotolijstje met foto's van jullie en eventueel anderen, een kussen met een foto erop, marshmallows met jullie gezichten erop, een telefoonhoesje of een fotokalender met allerlei foto's!

4. Boeken

Houdt iemand van lezen? Dan is een boek een leuk idee! Heeft diegene een reader en leest hij/zij zo de boeken, dan bestaan er ook nog de e-book cadeaubonnen.

Een ander soort boek is de kookboek, erg leuk om aan iemand te geven die vaak kookt en het leuk vindt of juist aan iemand die het niet zo goed kan (maar dat zou ik er dan niet bij zeggen)!

5. Decoratie

Met decoratie kan je denken aan decoratie voor in het huis, bijvoorbeeld kaarsen, kussens, plantjes, etc. Maar ook decoratie voor de kerstboom of voor andere feestdagen!

6. Parfum

Een beetje afgezaagd, maar het blijft leuk: Parfum. Parfum is iets wat mensen niet meer als origineel zien, maar het is wel iets wat iedereen nodig heeft en je niet genoeg van kan hebben. Parfum is ook een persoonlijk cadeau, aangezien je goed nadenkt over wat diegene lekker vindt ruiken.

7. Verzorging

Als je niet voor parfum wilt gaan, maar wel voor iets anders qua verzorging. Dan kan je altijd gaan voor bathbombs van Lush of van de Etos, of aan een shampoo van Rituals. Er is altijd wel iets te vinden voor de verzorging van de huid en helemaal rond deze tijd van het jaar.

8. Gadgets

Heeft iemand een liefde voor camera's, drones of gewoon andere technologie? Dan zijn gadgets erg leuk! Er zijn tegenwoordig erg veel leuke gadgets, bijvoorbeeld spion apparatuur of, zoals ik al zei, drones. Er zijn verschillende sites waar je dit soort gadgets kunt kopen.

Iets anders qua technologie is iets voor de telefoon. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon en het is een belangrijk aspect geworden in bijna iedereen's leven. Dus waarom zou je hier niet op inspelen met je cadeautjes? Telefoonhoesjes, extra camera's, kabels, of stylussen, allemaal handig!

9. Sieraden

Bij sieraden hoef je niet meteen te denken aan honderden euro's, je kan ook bij de wat goedkopere sieraden winkels gaan kijken. Maar heb je wat meer, dan is voor de vrouw Pandora of Swarovski erg leuk. Een ketting, oorbellen of een armband, het kan allemaal. Voor een man zijn manchetknopen, horloges of armbanden leuk.

10. Cadeaubon

En weet je echt niet wat iemand nou precies lekker vindt ruiken of wat iemand mooi vindt. Dan kan je altijd nog gaan voor een cadeaubon! Een cadeaubon hebben ze voor bijna alles en het is dan leuker om dit te geven en zeker te weten dat iemand het ook leuk vindt wat hij/zij krijgt.

Probeer je kerstcadeautjes door het jaar heen al te kopen, want de tijd voor kerst worden veel prijzen omhoog gehaald omdat mensen dan al hun cadeautjes gaan halen. Nog een tip is om goed op te letten waar diegene het vaak over heeft of iets wat pas kapot is gegaan!

Maar uiteindelijk gaat het om de gedachte achter het cadeautje, het maakt niet uit hoeveel het kost of wat het is (misschien een beetje) maar dat je aan iemand denkt is de echte boodschap erachter.

Iedereen een fijn kerstfeest toegewenst en alvast een gelukkig nieuwjaar!

En veel succes met de cadeautjes, hoop dat dit een beetje heeft geholpen! :)

Foto: Magisch Maastricht, niet door mij gemaakt maar dat is te zien!

bottom of page